Huntsmore

Bathroom rear extension, Hammersmith, W14

See more projects
  • Bright bedroom with golden and dusty pink accents leads into the bathroom rear extension designed and built by Huntsmore.

    Bright bedroom with golden and dusty pink accents leads into the bathroom rear extension designed and built by Huntsmore.

  • Huntsmore created this industrial-inspired bathroom rear extension with pink accents and living moss wall.

    Huntsmore created this industrial-inspired bathroom rear extension with pink accents and living moss wall.

  • Dusty pink concrete sink with a golden tap is part of West London bathroom renovation by Huntsmore.

    Dusty pink concrete sink with a golden tap is part of West London bathroom renovation by Huntsmore.

  • Close up of a golden tap mounted to the concrete wall above pink sink in bathroom rear extension designed and built by Huntsmore.

    Close up of a golden tap mounted to the concrete wall above pink sink in bathroom rear extension designed and built by Huntsmore.

  • Industrial-inspired bathroom featuring a pink sink, golden tap and green living wall was designed and built by Huntsmore.

    Industrial-inspired bathroom featuring a pink sink, golden tap and green living wall was designed and built by Huntsmore.

  • Close up of the pink concrete sink texture and bespoke cabinetry designed and built by Huntsmore.

    Close up of the pink concrete sink texture and bespoke cabinetry designed and built by Huntsmore.

  • Close up of bespoke cabinetry designed and built for West London bathroom rear extension by Huntsmore.

    Close up of bespoke cabinetry designed and built for West London bathroom rear extension by Huntsmore.

Huntsmore handled the complete design and build of this bathroom extension in Brook Green.

Planning permission was gained for the new rear extension at first floor level. Huntsmore then managed the interior design process, specifying all finishing details. The client wanted to pursue an industrial style with soft accents of pink.

The proposed room was small, so a number of bespoke items were selected to make the most of the space. Concrete effect tiles were specified for the wet room area, as well as the walls. A bespoke concrete was also selected, meeting the clients’ requirements by having increased depth over a standard sink.

Bespoke cabinetry was also built with a reeded finish to soften the industrial concrete. A tall unit was built to act as bathroom storage, and a vanity unit created to complement the concrete sink. Joinery was finished in Mylands’ ‘Rose Theatre’ paint.

The industrial theme was further continued with Crittall-style steel bathroom screen and doors entering the bathroom. The black steel works well with the pink and grey concrete accents through the bathroom. Finally, to soften the concrete through out the scheme, the client requested a reindeer moss living wall. This is a natural moss, and draws in moisture and humidity as well as softening the room.

The project took 12 weeks in total, including constructing the rear extension and installing all of the finishing details.

Do you have a project you want to discuss?

Book a complimentary consultation
A row of Kensington townhouses captured on a sunny day in London by Huntsmore Design and Build Project Management.